O Meni

 

 

Osnovni podaci

Ime
Aleksandar
Prezime
Jeremić
Nadimak
Jerra
Rođen
09.02.1974.
Mesto
Beograd
Visina
173 cm
Težina
71 kg
Prvi reli
1999.
Reliji
70
Prvi WRC
2007 - Rally de Portugal
WRC Startovi
10
Značajniji uspesi

2001 Jadransko Balkanski šampion u N2
2003 Srbija šampion u A5

 

Biografija

Od malena sam imao sklonosti ka sportu i takmičenjima. U trećem razredu osnovne škole otac me odvodi na probni trening u F.K. Partizan gde započinjem aktivnu fudbalsku karijeru. Od tog trenutka u meni počinje da se razvija sportski duh i želja za pobedom. Tokom svoje fudbalske i kasnije reli karijere shvatio sam jednu bitnu stvar, drugi je prvi koji je izgubio! U Partizanu sam prošao sve omladinske selekcije i dosta lepih uspomena me veže za taj period mog života. Igrao sam na poziciji veznog igrača i bio sam organizator igre. Splet okolnosti u politici naše bivše Jugoslavije mi nije dozvolio da ikada zaigram u dresu prvog tima Partizana. Odmah nakon raspada bivše Jugoslavije bio je ogroman priliv veoma dobrih igrača iz svih krajeva naše zemlje tako da smo mi mladi morali svoju šansu da potražimo u manjim klubovima. Igrao sam još za Čukarički i Rakovicu.

Upisujem 1993. Mašinski fakultet u Beogradu i zvanično prestajem da se bavim fudbalom. Vozač moga oca je prvi čovek koji me je uputio na reli, od tad ljubav prema reliju nikad nije prestala. 1998 postajem član ASK Zemuna, a svoj prvi reli započinjem 1999 na mestu suvozača. Taj dan je bio moj najsrećniji dan u životu. Vrlo brzo počinje da mi se sviđa uloga suvozača i pošto sam video da svi zele da budu vozači odlučio sam da ja budem najbolji suvozač. Od prvog trenutka sam se trudio da razmišljam koje su to reči potrebne da vozač čuje u određenom trenutku i šta će na njega ostaviti najjači utisak. Bio sam samouk ali vrlo brzo sam analizirajući svetske suvozače ušao u celu problematiku i uz pomoć svojih vozača udario temelje svog stila koji sam kasnije tokom karijere stalno nadgrađivao.

Prvi vozač bio mi je Srđan Višnjić – Buda, a posle njega Draško Topalović – Veterinar, čovek sa kojim sam dosta naučio i imao veoma lepe trenutke u karijeri. Trenutno mi je vozač Miloš Komljenović sa kojim sam došao do WRC-a i time ušao u istoriju Srpskog reli sporta. Tokom karijere sam upoznao i sarađivao sa dosta svetski priznatih vozača i suvozača, neki od njih su: Krum Donchev, Stoiko Valchev, Andrea Dallavilla, Andrea Cortinovis, Flavio Zanella, Patrik Sandell, Emil Axelsson, Simone Jean Joseph, Staffan Parmander.

Kruna moje karijere je poznanstvo i saradnja, a kasnije i veliko prijateljstvo sa nekadašnjim suvozačem Kenneth Eriksson-a inače fabričkim vozačem Subaru-a, Mitsubishi-a, Hyundai-a i Skoda-e u WRC-u, Staffan Parmander-om koji mi je i zvanično potvrdio da sve moje godine provedene u osmišljavanju i pravljenju Radara nisu bile uzaludne.

 

© Copyright Aleksandar Jeremić 2008 Design by MG

srpskienglish
fastime stopwatches